fbpx

Ernæring under graviditeten

Posted by / 04/11/2019 / Categories: Gravid / 0 Comments

Når du er gravid er det noen næringsstoffer du bør passe ekstra godt på å få i deg.

Som gravid anbefales det at du tar tilskudd av folat og vitamin D. Folat reduserer risikoen for ryggmargsbrokk hos fosteret. Selv om du finner folat i grove kornprodukter, frukt og grønne grønnsaker som brokkoli, rosenkål og spinat, anbefales alle gravide å ta 400 mikrogram folat i tilskudd hver dag. 

Vitamin D øker opptaket av kalsium i kroppen, og er viktig både for deg og for fosteret. Også de som spiser mye fet fisk som laks, ørret, sild, kveite og makrell, bør ta tilskudd av D-vitamin. Dette er særlig viktig i vinterhalvåret, når vi får mindre dagslys. 

Andre næringsstoffer du bør være ekstra oppmerksom på:

Jern er med på å transportere oksygen rundt i kroppen. Behovet for jern øker når du er gravid, fordi kroppen inneholder mer blod enn ellers. Jern finnes i grovt brød, kornblandinger, magert kjøtt, fisk og grønne grønnsaker. Dessuten er det lurt å spise frukt eller grønnsaker med vitamin C, som er et støttestoff til  jern. Et glass appelsinjuice ved siden av brødskiva vil derfor være positivt for jernopptaket. 

Vitamin B12 er med på å danne røde blodlegemer, og er nødvendig når barnet utvikler nervesystemet. B12 finnes bare i matvarer vi får fra dyr, og den beste kilden er melk. Ost, yogurt, kjøtt, fisk og egg er også bra å spise. 

Kalsium er en viktig for utviklingen av barnets skjelett. Når du er gravid trenger du 900 mg kalsium om dagen.  Melk, yogurt og ost er de beste kildene til kalsium. Dersom du ikke spiser meieriprodukter, kan tilskudd være et godt supplement. 

Jod er med på å regulere stoffskiftet og er helt nødvendig for at fosteret skal utvikle seg og vokse normalt. De viktigste matkildene til jod er meieriprodukter og sjømat. 

(Kilde: Matportalen.no)

Det er ikke lett å få i seg nok av alle næringsstoffene man trenger, til tross for et rikt kosthold. Lifeline Care Gravid er et kombinert Omega-3, multivitamin og -mineraltilskudd, sammensatt av de anbefalte næringsstoffene for gravide iht. Helsedirektoratets anbefalinger. Kosttilskuddet brukes fra du planlegger å bli gravid og ut hele svangerskapet.

BESTILL HELT GRATIS VAREPRØVE
Vi betaler porto!

About the author

Comments are closed.